Wie zijn Wij

2 enthousiaste en gecertificeerde specialisten EENZAAMHEID

Ans Tersteeg

 In 2014 volgde ik de opleiding tot Specialist Eenzaamheid bij Jeannette Rijks van Faktor5. Deze opleiding zorgde ervoor dat ik een heel andere kijk kreeg op het thema eenzaamheid. Ik kwam tot de ontdekking dat aan een aantal nare periodes in mijn leven ook eenzaamheid ten grondslag lag.

De geboorte van mijn oudste dochter bijvoorbeeld, die mij niet
op de roze wolk deed belanden waar ik op hoopte, was zo’n periode van eenzaamheid.

Het is altijd mijn passie geweest om mensen te
ondersteunen, jong en oud, individueel of groepsgewijs. Eerst in de verpleging, later in het volwassenonderwijs en in het sociaal werk.

Bij A en B training komt mijn passie samen met mijn deskundigheid en ervaring. Ik help mensen graag bij het uitzetten van een eigen koers.

Met de start van A en B training volgen we ons hart, combineren we onze kennis en competenties en vormen we een sterk en deskundig team met een heldere missie: Eenzaamheid bestrijden en de kennis hierover verspreiden. Ik ben super gemotiveerd om mensen die last hebben van gevoelens van eenzaamheid te ondersteunen op weg naar naar een fijner en vrijer leven. We gebruiken hiervoor de methodiek “Leef” en “Creatief Leven” van Jeannette Rijks.

Barry Tersteeg

Eerder werkte ik als verpleegkundige en als indicatiesteller bij het CIZ en bij de Wmo. Ik ben de opleiding voor eenzaamheidsspecialist gaan volgen in 2017.

De verhalen van Ans over dit werk, hebben mij enthousiast gemaakt. Ik vond het heel inspirerend en bijzonder om te zien en te ervaren wat  eenzaamheid met mensen doet.

Iedereen kent gevoelens van eenzaamheid, je niet verbonden voelen. Een nieuwe school, een nieuwe baan, vriendschappen die overgaan, verhuizen, geboorte of overlijden en meer grote gebeurtenissen. Steeds weer ben je op zoek naar je balans. Vaak noem ik het dat je jezelf iedere keer opnieuw aan het uitvinden bent. Wie ben ik, wat wil ik, hoe doe ik het etc.
Gevoelens van eenzaamheid mogen ook gewoon bestaan. Belangrijk is, dat ze niet te lang duren. Na een jaar ontstaan er lichamelijke en geestelijke klachten.

In 2020 besloten Ans en ik om onze kennis en vaardigheden te bundelen. Op die manier kunnen wij samen anderen  helpen hun eenzaamheid te doorbreken.